Тържествено бе открит 18-ят Международен младежки театрален фестивал ВРЕМЕ във Враца /снимки/

Тържествено бе открит 18-ят Международен младежки театрален фестивал ВРЕМЕ във Враца /снимки/  „Живеем в град, с невероятна природа, която виждаме всеки ден. Именно на това прекрасно място – парк „Хижата“, днес откриваме поредното издание на Международния младежки театрален фестивал „Време“. Да си част от магията на театъра, е чест, която не всеки може да изпита. Поздравявам всички бивши, настоящи и бъдещи актьори, които имат удоволствието да са на сцената. Откривам 18-то издание на фестивал „Време“! Честит празник!“. С тези думи снощи кметът на Враца Калин Каменов откри 18-я международен младежки театрален фестивал ВРЕМЕ.
Директорът на Младежки дом Георги Врабчев приветства всички участници, а ръководителите на групите благодариха за гостоприемството.
Организатори на културната проява са Община Враца, Младежки дом – Враца, Театрална група ТЕМП и Българска асоциация на аматьорския театър /БААТ/, член на Международната асоциация на аматьорския театър AITA/IATA. Официални наблюдатели на фестивала са Йоке Елбърс от Нидерландия и българската куклена актриса и режисьор Екатерина Казакова.
Тазгодишното издание на едно от най-големите театрални събития се провежда от 14 до 18 юни и под егидата на кмета на общината Калин Каменов.
На сцената на Младежки дом-Враца ще се изявят групи от 10 държави, които ще представят пред публиката 15 представления. Сред участниците са представители на театрални формации от Босна и Херцеговина, Италия, Латвия, Литва, Нидерландия, Полша, Румъния, Украйна, Хърватия. България ще бъде представена от някои от най-добрите детски и младежки театрални школи от Бургас, Русе, София, Стара Загора Перник, както и домакините от Театрална група ТЕМП.
Специален гост в програмата на официалното откриване бе родената във Враца певица Нина Николина, заедно с нейния бенд и Калин Вельов.
Краят на церемонията бе ознаменуван с уникални 3D лазерно и пиротехническо шоу.
15.06.2019, 12:21 часа
1491 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha