КОЦ-Враца подменя апаратура за близо 250 000 лева

КОЦ-Враца подменя апаратура за близо 250 000 лева Комплексният онкологичен център във Враца ще подмени остарялата си апаратура с близо 250 000 лева, научи агенция BulNews. Молбата за разрешаване на покупката чрез търг е отправена към врачанските общински съветници от управителя на КОЦ-Враца д-р Григор Томов. 
Апаратурата е необходима за отделенията по образна диагностика и   анестезиология и интензивно лечение и е на обща стойност от 207 000 лева без ДДС или малко над 248 000 лева с ДДС. 
Предвижда се закупуването на рентгенова тръба за компютърен томограф и система за архивиране, обработка и пренос на образни изследвания – хардуер и софтуер. За отделението по анестезиология и интензивно лечение пък е необходим апарат с пациентен монитор и кръвно-газов анализатор.
Обществената поръчка за доставка на апаратурата е включена в план-графика на „КОЦ – Враца“ ЕООД за планиране и провеждане на обществените поръчки за 2019 г. Закупуването на медицинската техника ще се обезпечи със собствени средства на лечебното заведение.
„Закупуването на апаратурата се налага поради надхвърляне на експлоатационния период и зачестили проблеми“, пише в искането ди до общинските съветници д-р Томов.
 
18.06.2019, 08:40 часа
1194 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha