Биткойнът с нова най-висока стойност от година насам

Биткойнът с нова най-висока стойност от година насам Най-голямата криптовалута в света - биткойнът достигна нова най-висока стойност за последните 13 месеца, след като удари цена от 9367 долара. Това е над предходния пик на биткойна от края на май от 9068 долара. За последно най-голямата криптовалута се търгуваше на по-високи цени на 8 май 2018 година.
Причината за последния ръст на биткойна, която се изтъква от анализаторите, е обявяването на проекта на Facebook за собствена криптовалута, което ще се състои във вторник. Всъщност това би бил още един мощен конкурент на биткойна, но изглежда трейдърите харесаха идеята за насочването на внимание и средства към алтернативни валути. Предполага се, че проектът на Facebook е подкрепен от Visa, Uber и Spotify, но повече детайли за него ще можем да разберем във вторник.
Все пак е добре да отбележим, че най-голямата криптовалута започна годината в доста минорно настроение и на цени от около 3780 долара. По-малко от 6 месеца по-късно биткойнът вече струва 9367 долара, което е ръст от почти 150%.
След спукването на балона в края на 2017 г., трябваше да измине около 1 година, за да може биткойнът да достъгне дъно и слабите играчи да излязат от пазара, заяви Димитър Цонев независим финансов експерт.
“Аз вярвам в криптовалутите, но не съм човек, който инвестира в тях, а гледам да ги търгувам бързо и краткосрочно. Не обичам да купя нещо и да го оставя да стои”, посочва той.
Според Цоев най-добрите криптовалути са първите 5 по пазарна капитализация. При останалите, които нямат толкова голяма история, пазарът е несигурен, тъй като е нов и развиващ се. Биткойнът, етера, рипъла и лайткойнът имат доста добро бъдеще.
На криптопазара наблюдаваме много оптимизъм. Биткойнът може да достигне дори цена от 10 000 долара, но няма да видим тази експанзия, която видяхме преди няколко години, смята Димитър Цонев.
Повечето пари, които влязоха на криптопазара от началото на годината са по-скоро от институционални, отколкото от по-малки инвеститори. По-малките инвеститори и трейдъри вероятно ще се включат, когато биткойнът надхвърли 10 000 долара. Има доста признаци, които показват, че това покачване е устойчиво.
“Все пак поради много бързи ръст можем да наблюдаваме известно забавяне и консолидиране на пазара, но очаквам по-високи върхове през 2019 година”, заяви Цонев
18.06.2019, 09:27 часа
227 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha