Село Оселна отбеляза храмовия си празник на Свети дух

Село Оселна отбеляза храмовия си празник на Свети дух На Свети Дух храмов празник честваха жителите на китното балканско селце Оселна. Църквата събра стари и млади, дошли да се преклонят пред Светия Дух и да запалят свещички за здраве и благополучие. Литургията отслужи отец Тома. Той освети и курбан-чорбата, на която после се насладиха събраните на обща трапеза оселничани и гости. Храмовият празник уважи и кметът на общината инж. Генади Събков, който се обърна към празнуващите:
„Село Оселна се отличава със своя темперамент, своя дух, своето настроение и отношение към живота от всички съседни населени места. Скъпи оселничани, продължавайте да бъдете себе си, да се уважавате един друг, да почитате своите традиции и да бъдете добри. Сигурен съм, че Господ ще оцени вашите усилия и ще ви даде добро“. 
В своето обръщение кметът Росен Николов пожела: „Живи и здрави и все така всеотдайни. Да продължаваме да спазваме наложилите се през годините традиции“.
Денят е празник на Свети Дух, даващ живот на всички твари, източник на всичко живо. Светият Дух, обогатяващ човека с духовни дарове и добродетели – любов, радост, търпение, милосърдие, кротост. 
Споделената храна, приятелските разговори, детската гълчава и красивият летен ден оставят оптимистичното усещане за добро, което предстои. 
Кубран за здраве беше отслужен и в село Люти дол. 
18.06.2019, 13:39 часа
1056 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha