Задържаха "ало" измамник в Пловдив

Задържаха "ало" измамник в Пловдив

Участник в две телефонни измами е задържан след незабавна професионална реакция на криминалисти от Пловдив. Припомняме, че в предобедните часове на 13 юни, по сценария за оказване на съдействие на полицията, жертви на този вид престъпления станаха 79-годишна жена и 88-годишен мъж, предадоха от пресцентъра на МВР.
Изпълнявайки получените указания пловдивчанката оставя около 5000 лева на определено място пред адреса си, а съгражданинът й хвърля през терасата пакет с над 1500 лева, 1000 щатски долара и няколко златни монети.
След получаване на информация за случаите, във Второ РУ са образувани досъдебни производства и предприети незабавни оперативно-издирвателни действия, в които се включват и служители от отдел "Криминална полиция". В резултат на професионалните действия същата вечер е установен и задържан 51-годишен жител на костинбродско село, от когото са иззети парите и златото, отнети от двамата пенсионери.
С постановление на Районна прокуратура - Пловдив срокът за задържане на мъжа е удължен до 72 часа. Той е привлечен като обвиняем за извършеното престъпление и му е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция".

18.06.2019, 14:48 часа
484 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha