Ужасяващи данни! 6 000 кучета са избити във Враца за 6 години

Ужасяващи данни! 6 000 кучета са избити във Враца за 6 години Ужасяващи данни лъснаха от доклад за безстопанствените кучета на територията на община Враца, научи BulNews.bg. Справка в архивите на местната управа показва, че за времето от 2002 до 2007 година включително са били избити 6000 бездомни кучета. 
Анализът на данните показва, че през посочения период за разрешаването на проблема с бездомните кучета от местната управа са харчени хиляди левове. Избити са значителен брой четириноги, но без ефект върху популацията им. Единственото, което е постигнато от масовото избиване на кучетата, е сринат имидж на общината.  
„Редица международни институции, в това число и Европейската комисия и Европейския парламент, са шокирани от нехуманното третиране на животните“, пише в доклада на общината.
След масовото избиване на животните през въпросния период, от местната управа започват борба с проблема по друг начин. Експертите взимат по-хуманни мерки за овладяване на популацията на кучетата. Вместо да се избиват, през последните години всички здрави и неагресивни безстопанствените кучета се кастрират, ваксинират, обезпаразитяват. След това те се връщат на мястото, от което са взети. На евтаназия се подлагат само доказано агресивни и болни животни. 
За последните четири години на територията на общината са обработени близо 2 000 бездомни кучета. Въпреки това броят им продължава да нараства значително. По тази причина от местната управа се ангажират да направят всичко възможно да намерят дом на животните, а стопаните на домашни кучета да бъдат запознати с ползите от кастрацията. 
19.06.2019, 08:35 часа
1694 4
Коментари

Потърпевш

03.07.2019, 21:38 часа
А колко живи човеци са изпохапани от озверели четириноги ??? Град ли е това ,или азиатски център за оцеляване кой-както може ? Циганите - с права , кравите - с права , кучетата - с права,бежанците - с права , а мене - кучета ме яли!!!После - раждай!

v

19.06.2019, 17:22 часа
Какъв е този доклад и къде може да се види? Откога се води статисктика на безстопанствените кучета в общината ?

Черен Петър

19.06.2019, 10:22 часа
Няма да е лошо да се възстанови това дело,може би е по-добре да бъдат изловени и експортирани в Азия,където ще им се зарадват много,тъй като представляват деликатесна храна.

Дрън-дрън

19.06.2019, 08:47 часа
Глупости и измишльотини са тези данни. Елементарен начин да се отчетат едни похарчени пари...Стига глупости!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha