Хиляди българи застрашени да останат без достъп до зъболечение

Хиляди българи застрашени да останат без достъп до зъболечение Хиляди българи застрашени да останат без достъп до зъболечение? Такива опасения изразиха над 1000 зъболекари у нас, които подписаха петиция срещу проект на наредба за добра медицинска практика, изготвен от Българския зъболекарски съюз. Проектът за нови правила в практиката на денталната медицина ще предизвика проблеми на зъболекарите. За това алармираха специалисти.
Това, което ни притесни в предложението на Българския зъболекарски съюз, е фактът, че има много забранителни клаузи върху възможността колегите да упражняват професията. Тези забранителни клаузи на практика изправят 7 млн. българи пред невъзможността утре да отидат при зъболекаря си, заяви д-р Бранимир Кирилов, стоматолог. Д-р Кирилов обясни, че е притеснен за пациентите, тъй като правилата забраняват на хора без определена специалност да извършват определено лечение.
Българският зъболекарски съюз е демократична организация от всички съсловни организации в медицината, която на Конгреса ще обсъди правилата за добра медицинска практика и те ще бъдат коригирани на базата на всички постъпили предложения, коментира председателят на БЛС д-р Николай Шарков. Няма да има никакви рестрикции колегите с и без специалност да практикуват професията си. Всички пациенти ще бъдат лекувани така, както са лекувани до момента, увери той.

 
19.06.2019, 11:25 часа
644 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha