Вижте кои храни да не ядем през лятото

Вижте кои храни да не ядем през лятото Астрономическото лято настъпва и, ако сега сме решили да свалим малко килограми за топлите месеци, малко сме закъснели. Това обаче не е причина да посягаме към мазни и нездравословни храни - все още може да направим нещо са себе си това лято, дори то да се изразява в това да ограничим безполезни и суперкалорични храни. Ето някои, които да изхвърлим от диетата си това лято.

Чипс и други пакетирани снаксове
Чипсът няма общо с домашни пържени картофки (не че те са особено полезни). Готовите пакетирани храни обаче съдържат обилно количество сол, захари и консерванти - все съставки, които не искаме в тялото си.

Лучени кръгчета и други панирани зеленчуци
Зеленчуците са полезни - факт. Не и в този си вид обаче, когато биват потапяни в брашно (въглехидтрати!) и пържени в сгорещена мазнина (мазнини!). Получаваме ударна доза калории и нула витамини.

Салати с майонеза
Майонезените сосове са вкусни, а понякога могат да минат и за полезни (като домашното айоли, в което съчетаваме жълтъци и зехтин с чесън). Когато хапваме навън обаче, процентът да попаднем на майонезен сос, направен от прахчета и консерванти, е много голям. Да не забравяме и възможността за салмонела, която се развива от високите температури.

Ледени коктейли
Instagram фийдът ни през лятото не може да мине без тях, но никой не казва и "мръсната им тайна" - захар!

Миди
Както казва Антъни Бурдейн, миди се ядат само, ако си видял кога са ги хванали или ако познаваш готвача. В останалите случаи рискът от натравяне не е никак малък.

Домашна лимонада
Имаме предвид не тази, която сами си правим, а "домашната" лимонада в хипстър заведенията. Освен лимон, в нея има и обилно количество захар.
20.06.2019, 15:46 часа
1074 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha