Северозападът се представи на туристическо изложение в Крайова

Северозападът се представи на туристическо изложение в Крайова

Общините Монтана, Берковица, Вършец и Чипровци се представиха на туристическо изложение в румънския град Крайова, съобщи Георгия Димитрова, ръководител на Агенцията за регионално развитие и бизнес в Монтана. Общините са представили своите природни, исторически и културни забележителности, с които привличат туристи. Домакин на изложението е бил Агрономическият факултет на университета в Крайова.
Изложението е част от проекта "Мрежа за устойчиво използване на природното наследство и ресурси в трансграничния регион", който се изпълнява от Агенцията в Монтана и партньорска агенция от Крайова и се финансира от фондовете на ЕС.
По проекта е разработено и мобилно приложение, което е промотирано на туристическото изложение. То е навигатор за туристите, тъй като предлага маршрути, природни обекти, хотели, заведения за хранене в областите Видин, Монтана, Враца и Плевен от България и Долж, Олт и Мехдинци от Румъния
Екипът на община Вършец представи туристическите обекти, възможностите за спорт и почивка, местата за настаняване в курортния град. Акцент в разработването на проекта е мобилното приложение NATURE IN HAND, което може да се изтегли безплатно от Apple App Store и Google Play.
Мобилното приложение NATURE IN HAND може да се ползва и без наличие на интернет, след като бъде свалено от мрежата със специален код. То чертае маршрути по избор и дава информация за природните обекти, хотели и ресторанти, както и любопитни факти за посетителите в района.

21.06.2019, 09:38 часа
670 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha