100 мексикански ченгета бяха закопчани при спецакция

100 мексикански ченгета бяха закопчани при спецакция Властите в южния мексикански щат Чапас са арестували всички служители от полицейския участък в селището Уитла, предаде ТАСС.
При специализирана операция на служителите на реда от щата, подпомагани от военни на федералната армия, преди няколко дни са арестували 100 пазители на закона. На задържаните са били повдигнати обвинения в убийства, мъчения, търговия с наркотици, рекет, превишаване на пълномощията и други престъпления.
Ченгетата са превърнали в единствените управници на града. До разкриването на тази държава в държавата се е стигнало след като единият от полицаите е застрелял колега по време на спор за разпределение на пари, получени от продажба на дрога. След ареста на 100-те ченгета опазването на реда в Уитла е било поето от щатски полицаи.
Мексико е отбелязало черен рекорд в началото на тази година. За първите три месеца на 2018 г. в цялата територия на латиноамериканската страна са били убити 33 333-ма души (с 9 процента повече за същия от период на 2018 г.). Заради това президентът на латиноамериканската държава Андрес Мануел Лопес Обрадор наскоро е заявил, че властите изпитват трудности в борбата срещу престъпността.



21.06.2019, 13:55 часа
728 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha