Катаджии пресякоха близо 600 нарушения във Врачанско

Катаджии пресякоха близо 600 нарушения във Врачанско Пътна полиция - Враца обяви резултатите от проведената за периода от 18 до 22 юни акция на КАТ. Общият брой на установените нарушения е 592, като са проверени 719 автомобила и 1 166 човека. Съставени са 104 акта и 282 фиша по Закона за движение по пътищата. 
Заснети са 118 шофьори, които са минали покрай камерите на КАТ с превишена скорост. Връчени са още 31 електронни фиша за минал период. 
Заловени са 3-ма шофьори, седнали зад волана в нетрезво състояние. Спипаните неправоспособни водачи са 12, а трима са управлявали коли без регистрация. Петима мотористи са засечени да карат без защитни каски.  
На мушката на катаджиите попадали не само шофьорите на автомобили. 
Целите на операцията бяха: засилен контрол върху скоростта, неправоспособност,  ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки, видимостта на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски.
Полицейските екипи работиха на  участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик.
 
24.06.2019, 14:22 часа
1228 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha