Общинари на нож с директора на врачанската болница и здравния министър

Общинари на нож с директора на врачанската болница и здравния министър Близо месец директорът на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“ Евгени Любенов се крие от председателя на общинския съвет Румен Антов, общински съветници и чиновници от местната управа. Всички опити да бъде получена информация за предстоящото общо събрание, на което ще бъде сменен бордът на директорите, са останали напразни, оплака се Антов по време на вчерашното заседание.
Антов многократно е правил опити да се свърже с болничния шеф и с членовете на съвета на директорите, за да му се предоставят пълните материали около предстоящото общо събрание на лечебното заведение. Никой от тях обаче не си вдигал телефона. Подобна била ситуацията и със служителите от кабинета на здравния министър Кирил Ананиев. Това провокирало парламентарния шеф, да потърси за съдействие юрисконсулта на врачанската болница, който обаче му предоставил единствено отчетите на здравното заведение за 2018 година. Данните за събранието са необходими на общинския съвет, за да се вземе решение как да се гласува на предстоящото заседание в началото на месец юли. 
Именно заради липсата на информация, вчера местните сенатори се разгневиха и решиха, да упълномощят кмета да гласува против освобождаването от отговорност на съвета на директорите, против приемането на финансовите отчети и на място да реши дали да се възпротиви или да приеме новите назначения.
По време на разгорещените дебати съветникът Борислав Банчев припомни, че „реалните ползватели на болницата са врачаните, а сега сме принудени да поемаме към Монтана, Плевен и София, който стигне“.
В крайна сметка, общинарите се обединиха около идеята, че ще отстояват докрай интереса на врачани да се възстанови здравното заведение и членовете на съвета на директорите и директорът да не са роднински назначения.
26.06.2019, 08:36 часа
2869 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha