Спипаха инспектор на БАБХ с 1000 лева подкуп, 2 торби сирене и кашкавал край Пловдив

Спипаха инспектор на БАБХ с 1000 лева подкуп, 2 торби сирене и кашкавал край Пловдив Главен инспектор от областната агенция по безопасност на храните в Пловдив  е арестуван с подкуп – пари и хранителни продукти, съобщиха от окръжна прокуратура.  
Инспекторът поискал хиляда лева, две торби сирене и кашкавал от собственик на мандра край Първомай. Фермерът и неговият съдружник били хванати в нарушение, което служителят предложил да "забрави" срещу определеният от него подкуп.  
Производителите привидно приели офертата, но веднага сигнализирали в полицията, чийто специализиран екип заложил капан на определеното място. Корумпираният държавен чиновник бил заловен веднага след документирането на престъплението с парите и продуктите, открити в личната му кола. Той е работил в областната БАБХ от 2014 г. 
За това престъпление се полагат от 3 до 10 години затвор и глоба до 20 000 лева, посочи окръжният прокурор Румен Попов. По думите му, това не е първият подобен случай на корупция "на дребно" от служители на тази агенция. Висшият магистрат призова всички, подлагани на рекет, без колебания да се обръщат към полиция и прокуратура, за да се прекратят такива порочни практики. 
27.06.2019, 15:37 часа
830 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha