Децата от "Пъстрина" с награди от международен фестивал

Децата от "Пъстрина" с награди от международен фестивал С грамота, медал и купа се завърнаха танцьорите от детския ансамбъл "Пъстрина" към НЧ "Разум 1883" от XVII Международен младежки фолклорен фестивал "Приморско"-2019. Това бе първото участие на младите монтанчани в международен фестивал. 
Ансамбълът с художествен ръководител Първан Първанов се изяви наред с 15 танцови формации от 8 държави – България, Русия, Полша, Румъния, Латвия, Казахстан, Украйна и Беларус. Родината ни бе представена от "Пъстрина", начело на дефилира, а в концертната програма публиката дълго аплодира композициите "Пролетно веселие", обичаната "Ръченица" и "Еленино". 
Организатор на фестивала в Приморско бе фондация "Европа", с президент Иван Тодоров, който е доайен на българската хореография. От 16 юни до 7 юли, морският град бе изпълнен с много музика, танци и веселие. Всяка изминала година фестивалът надскача ролята си на традиционно културно събитие и се превръща в символ на приятелството и творческия дух. Доказателство за това са неговите участници, повечето от тях са неизменна част още от първото издание през 2003 година, отчитат организаторите.

 
02.07.2019, 12:22 часа
912 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha