Връчиха свидетелствата за основно образование на учениците от ППМГ „Акад. Иван Ценов” Враца /снимка/

Връчиха свидетелствата за основно образование на учениците от ППМГ „Акад. Иван Ценов” Враца /снимка/ Днес в конферентната зала на математическата гимназията във Враца тържествено бяха връчени свидетелствата за завършено основно образование на 52 ученици от 7 клас с класни ръководители Ваня Иванова и Милена Иванова. 
За поредна година седмокласниците показаха много високи резултати на Националното външно оценяване по български език и литература и математика, които им отреждат първо място в областта и безспорно ще ги поставят в челните позиции за страната. Гордост за училището са 100 точки на изпита по български език и литература на Магдалена Вълкова, както и отличният успех от 86.84 точки по предмета и 73.61 точки по математика, които са много над средните резултати за страната.  
Випуск 2019 година има своите впечатляващи резултати. На Тридесет и осмата национална олимпиада по български език и литература участваха четирима седмокласници - Светла Илиева, Ема Дилова, Мария Пешкова и Катерина Мариянова. Повече от блестящо бе представянето на Ема Дилова и на Националния кръг на олимпиадата по астрономия, където зае второ място сред седмокласниците и получи оценка 6.00. Много бяха и отличията на седмокласниците ни от математически състезания. 
Наталия Василева, заместник директор на гимназията, поздрави седмокласниците с успешното завършване на основно образование и отличното представяне на изпитите и връчи седемнадесет плакета за издигане престижа на училището, а още шестима получиха грамота за  отличен успех.
В този вълнуващ момент от името на випуска се изказа Ема Дилова, която с топли и сърдечни думи благодари на учителите за положения труд и пожела на всички свои съученици успех и безгрижно лято.
03.07.2019, 20:42 часа
1024 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha