Седмокласниците от ППМГ-Враца - шести в страната по БЕЛ

Седмокласниците от ППМГ-Враца - шести в страната по БЕЛ Вчера Министерството на образованието и науката официално представи анализа на резултатите от проведеното национално външно оценяване след 7 клас. Сред училищата с най-високи постижения по български език и литература, седмокласниците на ППМГ Враца се наредиха на 6-то място с 86,84 т.
Изключително висок е и резултатът на випуска по математика 73,61 т., който е с 40 точки над средния за страната (33,62 т.).
Тези постижения не са изненада, тъй като през учебната година учениците от седми клас показаха изключително високи резултати на национални олимпиади, състезания и конкурси.
Светла Илиева, Ема Дилова, Мария Пешкова и Катерина Мариянова представиха гимназията на националната олимпиада по български език и литература, като заеха съответно 4-то, 6-то, 11-то и 23-то място.
Ема Дилова се класира на 2-ро място на Националния кръг на олимпиадата по астрономия с оценка Отличен 6.00.
Математиците донесоха 1 златен, 2 сребърни и 6 бронзови медала от Международния турнир „Математика без граници“, бяха в челната тройка на „Черноризец Храбър“, „Иван Салабашев“, Коледно математическо състезание, Великденско математическо състезание, Европейско кенгуру.
С пълно отличие през трите години на основно образование се поздравиха 17 ученици, които получиха плакети за издигане престижа на гимназията.
Високите резултати са следствие от създадената в училището иновативна технологична и междупредметна система, както и от усилията на квалифицираните, всеотдайни и можещи учители, които създадоха позитивна, развиваща се и градивна среда. Гимназията се гордее с перфектна технологична и съвременна реалнофункционираща материално-техническа база, която е предпоставка за нови успехи.
 
04.07.2019, 13:59 часа
1292 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha