14 затворници починаха след отравяне с хляб

14 затворници починаха след отравяне с хляб

В Таджикистан от отравяне с хляб са починали 14 затворници. Това съобщи ТАСС, като се позова на Главното управление за изпълнение на углавните наказания към правосъдното министерство на страната.
Инцидентът е станал на 7 юли – 128 затворници са били транспортирани от различни колонии в изправителни учреждения в столицата Душанбе. По време на една от спирките по пътя 16 души получили три хляба, които разделили помежду си.
Състоянието им се влошило половин час по-късно, като симптомите били гадене, повръщане и световъртеж.
Лекарите успели да спасят само трима от затворниците, но един от тях е починал на сутринта. Състоянието на двамата оцелели се оценява за момента като стабилно, като според лекарите няма опасност за живота им.
Останалите над 100 затворници са пристигнали на съответните места без инциденти.
По случая е образувано наказателно дело, сформирана е специална следствена група, назначена е съдебно-медицинска експертиза.
Позовавайки се на източник от прокуратурата, РИА Новости пише, че при всички починали затворници е диагностицирана силна интоксикация на организма. Според една от версиите хлябът може би е бил заразен с токсични плесенни гъби вследствие на неспазване режима за съхраняване на горещото време.

08.07.2019, 14:26 часа
1205 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha