Криминални хроники: 3 палежа и 5 жестоки побоя само за месец във Врачанско

Криминални хроники: 3 палежа и 5 жестоки побоя само за месец във Врачанско През месец юни криминалният контингент на територията на област Враца се е успокоил значително, научи агенция BulNews. Статистиката показва, че за периода на територията на областта са станали 5 измами, 4 от които телефонни, а 2 от тях са били на територията на Оряхово и са разкрити. От МВР отчетоха още и 3 палежа, както и 5 жестоки побоя, при които пострадалите са със сериозни телесни повреди.
Справката на полицията сочи, че за периода са регистрирани 200 заявителски материали, докато за май са били 289, което е 22% намаление на регистрираните престъпления. Разкритите за месеца са 126, като установените извършители са едва 49. 
През юни са регистрирани и 2 хулиганства и 7 престъпления свързани с наркотици.
Важен дял за положителните резултати, е непрекъснатата превантивна работа и специализираните операции във всички населени места от региона. Характерно за летните месеци е увеличаването броя на неправоспособни водачи на мотоциклети и мотопеди, като това явление е по-силно изразено в малките населени места. С цел контрол и превенция на подобни нарушения, полицейските служители работят в непрекъснато взаимодействие с местните власти, които оказват нужното съдействие.
09.07.2019, 08:12 часа
1340 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha