Правителството на Борисов одобри сделката за изтребителите F-16

Правителството на Борисов одобри сделката за изтребителите F-16 Правителството одобри сделката за закупуване на изтребители F-16 от САЩ. Българската армия ще се сдобие общо с 8 изтребителя – 6 едноместни и 2 двуместни. Те ще бъдат доставени у нас до 2023 година, а крайната цена на сделката е 1,256 млрд. долара. В същото време има договореност Конгресът на САЩ да поеме от тази цена около 60 млн. долара, съобщи на брифинг в МС военният министър Красимир Каракачанов.
Днес Министерският съвет е приел документите и е дал мандат на министъра на отбраната да подпише четири договора – за доставката на изтребителите Ф-16 Блок 70, за боеприпаси, за ракетите въздух-въздух, за доставка на система за наблюдение и управление. В рамките на четирите документа ще бъде изпълнена доставката на Ф-16 Блок 70 с необходимото оборудване, включително учебни съоръжения и обучение.
Следващата седмица офертата ще бъде обсъдена в Комисията по отбрана, а след това процедурата ще бъде придвижена и към пленарната зала. 
10.07.2019, 13:41 часа
820 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha