Жена получи амнезия, след като се заби в ТИР с колелото си във видинско село

Жена получи амнезия, след като се заби в ТИР с колелото си във видинско село Жена получи амнезия, след като се заби в ТИР с колелото си. Кошмарният инцидент е станал на 21 юни миналата година, на около 350 метра от табелата за влизане във видинското село Раковица. Баба и нейното внуче карали колелета. Изведнъж детето спряло на платното. За да го предпази, 67-годишната жена решила да спре до него и рязко свила с велосипеда си, но не забелязала голямата машина, ударила се в нея и паднала на асфалта. Възрастната видинчанка си ударила главата, вследствие на което била загубила за кратко съзнание, а след това не си спомняла нищо от случилото се. 
Разследването на униформените установило, че товарният автомобил, от който пострадала жената е „Рено Мидлум”. Камионът бил шофиран от 56-годишния Г. А. от Белоградчик, който по-късно същия ден бил задържан и срещу него започнало разследване.
Преди дни тираджията бе признат за виновен, тъй като не е съобразил скоростта на машината с „уязвимите участници в движението“ и по време на изпреварването им не е осигурил достатъчно странично разстояние между своето и изпреварваните пътни превозни средства.
Наказанието на Г. А. е наложената глоба от 1 500 лева, както и разноските по делото в размер на близо 600 лева. Решението подлежи на обжалване пред Видинския окръжен съд.
 
11.07.2019, 08:07 часа
2152 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha