Удря ни голяма секира с цената на шофьорските курсове

Удря ни голяма секира с цената на шофьорските курсове Цената на шофьорските курсове може да стигне и дори да надмине 1000 лева, реши работна група в Министерството на образованието и науката, съобщава "Труд".
Прието бе предложение на Държавната агенция за безопасност на движението по пътищата часовете за кормуване да се увеличат от 31 на 42, което автоматично повишава и парите, които трябва да плащат българските младежи и техните родители. Себестойността на един учебен час по кормуване излиза около 25 лв. и увеличението на курсовете ще е с над 270 лв.
В момента те струват от 580 до 750 лв. Представители на Института за пътна безопасност са били против, напуснали са заседанието на работната група и не са участвали в гласуването, което създава рискове по шосетата да излязат голяма група шофьори без книжка.
„Необяснимо е, че това решение се взема по доклад от Държавната агенция. Ние настоявахме тя да бъде създадена, но не с цел да налага допълнителни трудности и да създава рискове за хората“, каза Богдан Милчев, шеф на Института.
Последната дума обаче ще има министъра на образованието Красимир Вълчев, който трябва да издаде наредба, за да влезе в сила предложената от работната група промяна.
11.07.2019, 09:42 часа
915 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha