Съдът в Лом потвърди солена глоба за известен местен бракониер

Съдът в Лом потвърди солена глоба за известен местен бракониер Районният съд в Лом потвърди наказателно постановление на стойност 4 000 лв. на бракониер, съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. През април миналата година в река Дунав, в района на ломското село Орсоя, след проведена акция на ИАРА – Монтана, съвместно с ГПУ Видин, е заловен най-известният кърмакчия в района Илиян Драганов, известен с прякора Таталика.
След няколко седмици събиране на информация и наблюдение, нарушителят е хванат на място, докато проверява разположените от него забранени уреди. Заловен е при опит да избяга и му е съставен акт, иззети са нова рибарска лодка с извънбордови мотор, разрешителното за стопански риболов, а всички лави са извадени от водата и конфискувани.
Наказанието на нарушителя вече е факт и той трябва да заплати 4 000 лв. глоба. Това е поредният случай през последните дни на осъден бракониер. ИАРА призовава при съмнения за нередности гражданите да подават сигнал на телефон 112.

Снимката е илюстративна.
11.07.2019, 12:51 часа
5314 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha