“Атака“ оспорва решението на Патриотите за отстраняването на Волен Сидеров

“Атака“ оспорва решението на Патриотите за отстраняването на Волен Сидеров След като Волен Сидеров беше свален като шеф на групата на “Обединените патриоти“, днес депутатите от „Атака” депозираха писмо до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, в което оспорват решението за промяна в ръководството групата.
Те настояват това решение да бъде заличено. „Продължавам да бъде председател на ПГ на „Обединени патриоти“. Решението на групата е правно нелегитимно“, заяви от своя страна лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. „Ако не реагира председателят на парламента, това ще означава, че си затваря очите пред закононарушението“, допълни още той.
Сидеров твърди, че са нарушени три нормативни акта – правилникът на НС, решението, с което той е отстранен, тъй като на него липсват подписите на тримата лидери в ОП, както и самото коалиционно споразумение с ГЕРБ. От „Атака” настояват за заличаване на решението, но и за намесата на премиера Бойко Борисов, както и на Цвета Караянчева. Тя обаче заяви, че ще излезе с позиция, след като получи становището на юристите.
Междувременно Сидеров обяви, че ще свика т. нар. голям коалиционен съвет, както и на политическия съвет на коалицията „Обединени патриоти“. Поканите към лидерите на НФСБ Валери Симеонов и на ВМРО Красимир Каракачанов вече са отправени, а от „Атака“ настояват политическият съвет да се проведе от 15.00 часа на 12 юли, в стая 204 на Партийния дом.
„Държа и на голям коалиционен съвет, защото трябва да чуем позицията на ГЕРБ дали ще работи с „Атака”, НФСБ и ВМРО, или ще приеме това заличаване на „Атака” от тройната коалиция, което са се опитали да направят някои колеги”, заяви Сидеров.
11.07.2019, 13:22 часа
503 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha