Арестуваха протестиращ, който пречил на движението във Велинград

Арестуваха протестиращ, който пречил на движението във Велинград Мъж от Велинград е задържан за това, че не е изпълнил полицейски разпореждания и направил опит да пречи на движението на оживен път.
В сряда около 19 часа, в районното управление на МВР във Велинград бил получен сигнал, че група от хора са застанали на изхода на Велинград по посока за гара Костандово и пречат на движението на автомобили.Незабавно към мястото били изпратени дежурни полицейски екипи от РУ в курортния град.
Пристигайки на мястото, органите на реда установили, че група от 30-40 души са се събрали на импровизиран протест, свързан с проблемите с водоснабдяването на един от велинградските квартали. Протестът не е регламентиран, няма изпратено уведомление в общинската администрация за неговото провеждане, като информация за това не е постъпвала и в полицията.
Униформените незабавно предприели действия за обезопасяване на периметъра, тъй като трасето е с много интензивен трафик на превозни средства, а с действията си протестиращите създавали реална опасност за пътно-транспортно произшествие. Въпреки това органите на реда им позволили да преминават през една от пешеходните пътеки, за да изразят позицията си, като били предприети мерки за недопускане на инциденти.
Тогава единият от присъстващите застанал на пътното платно и категорично отказал да го напусне въпреки разговорите с полицаите и категоричните им разпореждания да го направи. Това дало основание 47-годишният велинградчанин да бъде задържан в ареста на РУ-Велинград, а спрямо него е образувано полицейско производство.
Действията на полицейските органи са докладвани и съгласувани с дежурен прокурор от районната прокуратура в курортния град. Към момента обстановката в района е спокойна.
11.07.2019, 16:40 часа
952 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha