7 правила за красива коса през лятото

7 правила за красива коса през лятото През лятото косата повече от всякога се нуждае от правилна грижа. Изгарящо слънце, морска вода, сух въздух - всичко това оказва значително влияние върху външния й вид. Ако не искате косата да се превърне в метла до есента, тогава трябва да се придържате към правилата, които сме изброили по-долу:

Правило номер 1: шапки
Носенето на шапка през лятото не е прищявка, а необходимост. Първо шапките са надеждна защита срещу топлинен удар. И второ, тя ще предпазва косата ви от вредната слънчева светлина. Особено си струва да я носите по време на престоя си на плажа и по време на обяд, когато слънцето изгаря безмилостно.

Правило номер 2: защитно оборудване
Козметиката със защитни свойства няма да бъде излишна през лятото. Като част от тоси антураж са ултравиолетовите филтри, маслата и минералите. Заедно те омекотяват вредното въздействие на UV лъчите и предпазват косата от дехидратация. Спрейове, лосиони, емулсии и балсами са много ефективни през лятото, така че трябва да се погрижите за подходящата защита.
 
Правило номер 3: не мийте всеки ден косата с шампоан
Не мийте косата си всеки ден. Популярните шампоани обикновено са много агресивни. Затова трябва или да се откажем от ежедневното миене на косата, или да закупим продукти на растителна основа за лятото. Идеални за лятото са шампоаните, които включват водорасли, кокосово мляко и зехтин. Такава грижа за косата ще ви направи по- красиви.

Правило номер 4: използването на балсами
Какъв вид грижа за косата може да съществува без балсамите. Те подхранват косата, задържат влагата и придават блясък на прическата. Но не ги поставяйте по цялата дължина на косата и не ги оставяйте върху себе си за повече от пет минути.
 
Правило номер 5: откажете се от стайлинга
Продуктите за оформяне на косата няма да повлияят по най-добрия начин на нейното състояние. Благодарение на лаковете и геловете се увеличават само отрицателните ефекти на ултравиолетовите лъчи. Затова е необходимо да ги изоставим през лятото.

Правило номер 6: не се боядисвайте
Химичните процедури по принцип не са много полезни за косата. Затова ще бъде по-добре да се откажете от процедурите като оцветяване, подчертаване, и каквито и да било химии за лятото. Същото се отнася и за използването на сешоари за коса, преси и маши.
 
Правило номер 7: правилният гребен
През лятото косата е много чувствителна. Много е важно да използвате правилния гребен от естествени материали, което свежда до минимум всички рискове за накъсване.
12.07.2019, 11:03 часа
939 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha