Отборна победа за "Старт М" на ралито в Криводол /снимки/

Отборна победа за "Старт М" на ралито в Криводол /снимки/ АМК „Старт М“ /Криводол/ доминира в 3-ия кръг от държавния шампионат по рали крос, който се проведе под патронажа на кмета на община Криводол Петър Данчев. Състезанието мина на писта „Строител” при изключително екстремни условия. В събота с високи температури и прах, а в неделя с дъжд и кал. 24 пилоти стартираха и толкова завършиха.
Финалът в най-интересната дисциплина „Дивизия 1” единствено се проведе в непрекъснат дъжд. Избралите гуми тип „бутонки” нямаха проблеми на пистата. Един от тях бе Емил Минчев. Пилотът на „Старт М“ влезе втори в първия завой, но до края на обиколката поведе колоната и не отстъпи до финала. Неговият съотборник Иван Сашов Иванов нямаше късмет. Той спука задна лява гума на „Голф“-а, но въпреки това се пребори за второто място. Минчо Борисов от „Старт М“ се възползва от грешки на Мирослав Цветанов – Бомбата и завърши трети. Купа, шампанско и туба моторно масло им връчи собственикът на писта „Строител” и президент на АМК „Старт М“ инж. Спас Спасов.
В „Дивизия 2” с предно предаване колоната поведе Владимир Димитров от Ботевград с „Хонда Сивик“. В последствие съотборникът му Ивайло Йончев, със същия автомобил, го надхитри с по-късно влизане в байпаса и Йончев спечели състезанието. Трети завърши Пламен Цветанов от „Старт М“ с „Опел Астра“.
В „Дивизия 3” със задно предаване битката бе между пилотите на „Старт М“ – Методи Тодоров – Муто с БМВ и Цветелин Велков с „Лада“. Муто първи видя карирания флаг, а Велков бе на една броня след него. Трети остана Николай Николов – Рижия с „Форд Сиера“ от „Жико Моторспорт“ /Видин/. Народният представител от ГЕРБ Монтана инж. Дилян Димитров награди победителите в класа.
В купа „Лада” на почетната стълбичка се качиха – Цветелин Велков от „Старт М“ и представителите на ловешкия „Ара Моторспорт“ Любомир Кючуков и Мирослав Илиев. Наградите им връчи кметът на Чипровци Пламен Петков. Купата в памет на Александър Атанасов получи Андрей Колев от „Старт М“.
„Старт М“ и „Старт М 2“ заеха първите две места в отборното класиране, а трети е видинският "Жико МС". Президентът на „Старт М“ инж. Спас Спасов получи купите от своя брат и заместник управител на „Строител” Криводол, архитект Мариел Спасов.
„Благодаря на всички момчета от клуба. Със спечелването на първо и второ място в отборното класиране даваме сериозна заявка за титлата и през 2019 година. Седем наши пилоти се качиха на почетната стълбичка, което е радостно. За първи път от години се проведоха полуфинали в трите дисциплини, това говори, че колите са добре подготвени. Това радва феновете на този спорт и въпреки променливото време имаше доста публика край пистата”, заяви инж. Спас Спасов.
В края на месеца е кръгът в Ловеч, а на 17 и 18 август Криводол отново е домакин на рали крос.
14.07.2019, 20:51 часа
3131 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha