Пиян мъж преобърна камион с жито край Плевен

Пиян мъж преобърна камион с жито край Плевен Вчера около 8.26 часа е настъпило пътнотранспортно произшествие на първокласен път - пътен възел при изхода от град Долни Дъбник в посока към град Плевен.
Местопроизшествието е посетено от екип на сектор "Пътна полиция" при областната дирекция на МВР в Плевен. Установено е, че 54-годишен от град Ямбол, управляващ товарен автомобил "ДАФ", с прикачено полуремарке "Шмиц", е катастрофирал. На прав пътен участък автомобилът е напуснал платното за движение и се е обърнал върху банкета. При инцидента на пътното платно е разсипано част от превозваното жито. Водачът е отказал да бъде транспортиран в ЦСМП - Плевен. Изпробван е с техническо средство за употреба на алкохол, като уредът е отчел 2.17 промила в издишания въздух. Виновният за произшествието отказал кръвна проба.
Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. На място са извикани представители на фирмата - превозвач за натоварване на изсипаното жито и изтегляне на товарния автомобил. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. Образувано е бързо производство.
15.07.2019, 11:34 часа
1272 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha