Нов социален проект стартира между Криводол и Борован

Нов социален проект стартира между Криводол и Борован На 13.06.2019 г. кметът на община Криводол Петър Данчев подписа договор за изпълнението на проект „Общините Криводол и Борован с грижа за по-добър живот”. Документът бе сключен с управляващия орган на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. 
Общия бюджет на проекта е на стойност  173318.72 лева, от които европейско финансиране 147 320.92 лева и национално финансиране на стойност 25 997.80 лева. Той предвижда предоставяне на нов вид интегрирана услуга на територията на общините Криводол и Борован, чрез изграждане на мрежа от услуги в домашна среда. Ще бъдат осигурени почасови мобилни здравно-социални услуги по домовете за лица с увреждания, включително с хронични заболявания и възрастни хора над 65 години в невъзможност за самообслужване.
Предоставянето на новата интегрирана услуга „патронажна грижа” ще осигури посещения по домовете на потребителите от целевите групи, това ще бъдат домашни помощници за подпомагане в ежедневието у дома и посещение на медицинско лице, което ще облекчи необходимостта от пътуване при личен лекар и снабдяване с лекарства, както и извършване на манипулации.
В  патронажна грижа се очаква да бъдат обхванати над 86 лица - 63 лица от Криводол и 23 лица от Борован. Интегрираните услуги ще се предоставят 12 месеца, като всеки нуждаещ се ще може да получава здравно-социални услуги до 2 часа на ден. Предвижда се за хората да се грижат двама медицински специалисти и пет домашни помощници за община Криводол. 
Сроковете за подаване на заявления от кандидатите могат да се намерят в сайтовете на двете общини.

 
15.07.2019, 11:54 часа
1195 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha