В Долни Вадин започва четвъртото "Село назаем"

В Долни Вадин започва четвъртото "Село назаем" Във врачанското село Долни Вадин започва "Село назаем" 4. И тази година инициативата ще бъде различна от предишните. Участниците ще бъдат в селото от 15 до 19 юли и основната им задача ще бъде да помагат на възрастните хора. Организаторите на инициативата са местното читалище "Съзнание-1927", похвали се председателят на читалището Анелия Радулова.
"Никой от доброволците не знае колко човека са. Очакваме ги в понеделник по обяд и вечерта ще се запознаят помежду си. Ще живеят в 10 семейства. Тази година имаше 46 желаещи доброволци да дойдат в "Село назаем" и много трудно ги избрахме. При нас пристига един от топ-доброволците на България, ще има кинорежисьор, има човек, който се занимава с реклама, има няколко учители, директор в голяма компания, няколко студенти, психолог, различен тип хора. Най-малките са на 22 години, най-възрастният е на 52 години. Те знаят за какво идват. Тазгодишната мисия е да помогнат на възрастни хора в селото, не точно на тези, при които живеят, а по-скоро в махалата", сподели Радулова.
В 18 часа всички градски доброволци ще се съберат в читалището, за да се запознаят. На тази среща ще им бъде раздадена програмата и от вторник - 16 юли, започват със задачите.
15.07.2019, 13:30 часа
907 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha