Реджеп Ердоган: Най-голямата заплаха идва от Запад

Реджеп Ердоган: Най-голямата заплаха идва от Запад Най-голямата заплаха за нашата страна идва от западна посока, е казал турският президент Реджеп Ердоган, написа в. Хюриет.
Държавният глава на югоизточната ни съседка е защитил споразумението с руския си колега Владимир Путин за доставката на зенитните ракетни комплекси С-400, чието разполагане в Турция е започнало минала седмица и се очаква да приключи през април 2020 г. "Тези оръжия имат за цел да пазят мира и в нашата страна, и в целия регион. Нашият народ получава ясна и достоверна информация какво става с руските ракети, допълни той. Споразумението за С-400 сложи край на Студената война между нашите две страни", посочил е още Ердоган.
"Въпреки че ние от десетилетия сме свързани със западнатите политически и военни съюзи, главната заплаха идва точно оттам", е допълнил турският лидер, намеквайки за САЩ и Европейския съюз.
Анкара от години настоява за екстрадирането на бившия близък сътрудник на Ердоган – живеещия в Пенсилвания мюсюлмански проповедник Фетуллах Гюлен. Ислямският проповедник е обвинен за опита за преврат отпреди три години.
Изявата на Ердоган е била насочена и срещу решението на външните министри на 28-те да наложат санкции срещу Турция заради сондажите за течни горива в акваторията на Кипър. 
16.07.2019, 10:10 часа
702 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha