Проблем с компресора спъна първия ден от изпомпването на серовъглерода от „Химко“

Проблем с компресора спъна първия ден от изпомпването на серовъглерода от „Химко“ Забавяне е съпроводило първия ден от извозването на серовъглерода от бившия торов завод „Химко“, стана ясно по време на заседание в Областната администрация във Враца.
Информация на плана за действие бе представена от Николай Димитров, който е директор на регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението във Враца. Той увери, че процесът по извозване на опасното вещество върви по утвърдената схема. Единственият проблем, който е възникнал по време на товарителните действия било забавяне, заради компресора. Той се оказал недостатъчно издръжлив и работил по-малко от предвидените по плана часове. Именно заради това операцията по товаренето на цистерната със серовъглерод приключила едва към 21.30 часа снощи. 
Според Димитров днес организацията е подобрена. На терена има два влекача с две цистерни, с които се работи, както и нов по-добър компресор. 
„Всичко се съхранява в много добро състояние. Цистерните са неръждаеми, с топлинна изолация – отговарят на всичките изисквания по линия на пожарната безопасност и защита на населението“, заяви Димитров. 
Цистерните се пазят на територията на „Камибо“, тъй като по план е договорено транспортирането и работата със серовъглерода да става само през светлата част на денонощието. 
Все още не е ясно кога ще започне извозването на опасния химикал от „Химко“ и от страната, но работата по плана върви по график, поясни Николай Димитров.

 
16.07.2019, 12:12 часа
1955 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha