Температурите се покачват, лятото се завръща

Температурите се покачват, лятото се завръща През нощта от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява, и до сутринта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно.
Утре ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. На отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса, съобщи НИМХ, цитиран от БТА. 
По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 26 и 28 градуса. Температура на морската вода ще е 24-25 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Над планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър, предимно от север. Максимална температура на 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.
Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.
В четвъртък, 18 юли, ще бъде предимно слънчево, след обяд над планинските райони с временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 26 и 31 градуса.
В петък, 19 юли, ще преобладава слънчево време. В следобедните часове, главно над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.
16.07.2019, 16:01 часа
841 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha