Клуб „Анелия“ се завърна от Световна Гимнастриада – 2019

Клуб „Анелия“ се завърна от Световна Гимнастриада – 2019 Над 22 000 участници от 2 до 82-годишна възраст взеха участие в Световна гимнастриада 2019, проведена в Австрия. Сред тях и 19-членния мездренски отбор „Анелия“, съставен от Клуб на готините баби и активни състезателки, който бе определен от Българска федерация по художествена гимнастика да представи България за първи път на световния форум. Освен тях се включиха и тимовете на "Финес" /Костинброд/ и "Нюанс" /София/. 
ЖКХГ „Анелия“ представи композицията „Танцът - удоволствие и забавление“, който бе приет радушно от многобройната публика. 
„Възхитени сме от многобройните състави на страните – Чехия, Финландия, Япония, Швейцария, Германия, Австрия, Гърция, Канада и др. с по над 1000 участника, каза Мариета Дукова – председател на комисията по масов спорт при БФХГ. В нас се събуди желание да успеем да стигнем тези страни по социална значимост на спорта и да дадем шанс на нашите сънародници, родители, деца и хора в неравностойно положение да имат възможността да изпитат радостта от движението и на практика да изпълнят девиза – „Здрав дух в здраво тяло”. 
От мездренския клуб изказват своите благодарности към кмета инж. Генади Събков и общински съвет, благодарение на които участието в състезанието е станало възможно.
Най-големият фестивал за гимнастика, наречен Гимнастрада 2019, събра повече от 22 000 гимнастички от над 60 държави. Форумът е събитие, което се провежда веднъж на 4 години и обединява много участници под мотото "Гимнастика за всички". За FIG Гимнастрадата е изключително ценно и важно събитие, независимо, че няма конкурентен, а фестивален характер. Участието е отворено за всички, независимо от пол, възраст, раса, религия, култура, способност или социално положение. България участва в първи път на този грандиозен форум. 
17.07.2019, 09:37 часа
856 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha