Ето колко дни е идеалната ваканция

Ето колко дни е идеалната ваканция Отпускът никога не ни стига. Сякаш постоянно имаме нужда от още няколко почивни дни, в които да се насладим на ваканцията си. Оказва се обаче, че за да имаме идеалната почивка, ни трябват точно определени като брой дни.
Според финландски учени идеалният отпуск, по време на който можем да си починем и да се "изключим" от работните ангажименти, е между осем и 11 дни, пише Metro. Здравословното и психическото ни състояние рязко се подобряват след началото на ваканцията ни, като кулминацията настъпва на осмия ден.
Изследователите в университета в Тампере заключват, че ако отсъстваме от работа само ден-два, това е прекалено малко време, за да се отърсим от стреса в офиса.
Има обаче и друга закономерност, която се изразява във факта, че ако почиваме над над две седмици, също има негативно влияние.
Причините са, че започваме да се тревожим за това колко работа се е събрала, докато ни няма и колко по-трудно ще ни бъде да я свършим. Това пък ни пречи да се отпуснем и да се насладим на отпуска си. 
Не сме сигурни как точно е във Финландия, но ние много успешно включваме и изключваме работния и ваканционния режим и без проблем можем да почиваме и по три седмици без се притесняваме.
17.07.2019, 13:36 часа
1086 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha