Община Монтана купи на болницата нова техника за 60 000 лева

Община Монтана купи на болницата нова техника за 60 000 лева Нова техника за няколко отделения в болницата в Монтана купи общината. За модерната хирургична маса, монитор за следене показателите на пациентите, видеоларингоскоп и три реанимационни легла от местния бюджет са отделени 60 000 лв.
От седмица новата маса вече се ползва. На нея са оперирани 11 пациенти, каза началникът на отделението по хирургия д-р Красимир Каменов. В хирургията работят и три млади лекарки. Две от тях със специалност, а третата в момента се обучава.
С купените от общината три реанимационните легла и подменените със средства на здравното заведение 4 се създават модерни съвременни условия за пацинетите и персонала на отделението, смята д-р Крум Бънков.
„Болницата е търговско дружество и общината не е длъжна да й помага, но всяка година се заделят средства за ново оборудване. Така нашата болница става все по-конкурентна. Тук идват пациенти от целия Северозапад”, подчерта изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Стaмен Илиев” д-р Тони Тодоров.
„Нашите съграждани трябва да получават най-доброто лечение, а това зависи от всички. Болницата трябва да бъде подкрепяна и ние го правим. Затова всяка година в бюджета на общината се заделят средства за нова апаратура, заяви кметът Златко Живков.
Председателят на общинския съвет инж. Иво Иванов припомни, че предстои общината да избере първите  студенти – стипендианти. Единият от тях ще е медик.
Те ще получават по 2500 лева стипендии от общинския бюджет годишно и след завършването си ще останат да работят в Монтана поне 3 години. Това е една от мерките на общината за връщане на младите хора в града.
17.07.2019, 14:41 часа
4363 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha