Женско помагало: За какво да се внимава при онлайн срещите?

Женско помагало: За какво да се внимава при онлайн срещите? В днешно време доста от връзките започват онлайн. Дали през приложения за запознанство, или пък с помощта на социалните мрежи, интернет се оказва доста полезен за начало на романтични взаимоотношения. Макар да е вълнуващо да не знаеш с кого точно си общуваш и да си представяш как изглежда на живо, има няколко неща, за които трябва да помислите, преди да излезете на среща. Хубаво е да подхождате оптимистично и да отидете с добро настроение, но никога не забравяйте да имате едно наум. Ето няколко съвета, които е добре да спазите преди да се срещнете с човек от интернет.

Говорете си с човека по телефона
Понякога това, което човек пише в интернет, може напълно да се различава от истинската му същност. По чат, той може да ви изглежда като много наперен и отворен, но в същото време да е свит и да се притеснява от личен разговор. Хубаво е да проведете няколко телефонни разговора преди да отидете на среща, за да разберете как мисли и колко бързо може да отговаря на въпросите ви. Не го притискайте обаче и не превръщайте разговорите си в интервю. Оставете възможност на човека отсреща да ви зададе няколко въпроса и взаимно да се опознаете. Чак тогава, ако почувствате, че с този човек имате нещо общо, може да си уредите среща.

Помислете за безопасността
Винаги, когато отивате на среща с непознат, трябва да мислите за своята безопасност. Независимо от колко време си общувате, не си мислете, че познавате човека отсреща. Хубаво е да си уредите среща на оживено място в час, когато хората излизат навън. Изберете ресторант, който ви е познат и който знаете, че винаги е пълен, за да се чувствате спокойни. Обадете се на приятел или близък и му кажете къде отивате и с кого. Може да звучи параноично, но е добре и да се разберете за час, в който да се обадите на вашите близки, за да ги уведомите, че всичко е наред. Най-важното в тези случаи е да бъдете в безопасност.

Проверете човека, с когото си пишете
Тук вече идва времето на детективските ви умения. Първо, добре е да проверите информацията, която човекът отсреща дава за себе си. Например, ако сте се запознали в приложение, хубаво е да проверите социалните профили на момчето или момичето, с което си пишете. Предложете да прехвърлите разговора в Инстаграм или Фейсбук, за да видите дали снимките съвпадат с тези, които са ви предложени. Второ, ако общувате в социалните мрежи, добре е да разберете от какво се интересува този човек и на какви места ходи. Проверете профила му, за да видите дали имате нещо общо и за какво може да си говорите на първата си среща.

Задавайте правилните въпроси
Когато вече сте седнали в хубав ресторант, добре е да започнете разговора с нещо позитивно. Може да си поговорите за обстановката, в която се намирате, да ги попитате за личните им цели или пък да разберете какво са правили през деня. Това ще помогне и на двама ви да се отпуснете и разговорът да протече по-гладко през остатъка от срещата. Не се впускайте обаче в много лични въпроси, защото все пак това е първата ви среща. Също така, не започвайте да споделяте проблемите си още в началото, за да не отегчите човека срещу вас. Разкажете за нещо забавно от живота ви или пък нещо, с което се гордеете.

Сметката
Независимо от пола ви, предложете да си разделите сметката накрая. Това е знак на уважение и показва, че не сте отишли на срещата, само за да се наядете без пари. Така, ако смятате, че няма да има втора среща, поне няма да се чувствате виновни, че сте оставили другия да поеме цялата сума.

Прекарайте си добре и опознайте човека отсреща
Най-важното при срещите е да се опознаете с другия. Затова бъдете себе си и не се престаравайте с външния си вид. Ако сте леко притеснителни, опитайте се да излезете от зоната си на комфорт, но не се поставяйте в ситуация, която ще ви накара да се чувствате неловко. Най-важното е да се опитате да разберете човека отсреща и да му позволите той да разбере вас. Не се опитвайте да прочетете мислите на вашия партньор и да разсъждавате дали ще има втора среща. И двамата ще се насладите на срещата, само ако се държите свободно и непринудено.
22.07.2019, 11:00 часа
796 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha