Мездра се преклони пред паметта на Васил Левски

Мездра се преклони пред паметта на Васил Левски Мездра тържествено отбеляза 182-годишнина от рождението на Апостола на българската свобода Васил Левски. 
Общественици, родолюбиви граждани, деца и ученици отдадоха почит пред паметника на човека, работил до последния си дъх за бъдещата Българска държава, посветил целия си живот на освободителната кауза.
Тържественото поклонение е особено възпитателно за децата – бъдещето на България. Трогателно прозвучаха изпълнените от тях стихове и есета, подготвени от Димитринка Иванова – библиотекар в Детски отдел на Библиотеката към НЧ „Просвета – 1925 –Мездра “, посветени на Левски.
„Всеки един от нас носи в съзнанието си, в душата и сърцето си образа на Левски. Всеки път, когато минаваме покрай паметник, или гледаме картина или филм за Левски, си задаваме въпроса: „Това ли е истинският образ на Левски?“ и го сравняваме с нашите представи“, каза в словото си кметът на Община Мездра инж. Генади Събков и направи кратко експозе с изследвания и мнения на бележити българи по отношение на външния вид и характера на Апостола на свободата.
Литeратурно-музикалната програма продължи с патриотични песни /“Песен за Левски“ и „Песен за Родината“/ в изпълнение на Елизабет Виталиева. Стихове за Апостола прозвучаха и в изпълнение на Анатоли Литков от театрално студио „Мелпомена“ към в ПГ „Алеко Константинов“. 
В израз на почит и преклонение пред Васил Левски – непреходният идеал за човек и борец, олицетворение на националното ни достойнство и величавия народен дух, бяха положени венци и цветя пред неговия паметник на безсмъртието.
18.07.2019, 16:01 часа
708 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha