Доц. д-р Йорданов: Лекарството Zometa за онкоболните е налично в КОЦ-Враца

Доц. д-р Йорданов: Лекарството Zometa за онкоболните е налично в КОЦ-Враца Лекарството Zometa, което се приема от онкоболните, е налично в Комплексния онкологичен център във Враца, научи агенция BulNews. Всеки, който приема медикамента, може да продължи лечението си в отделението по палиативни грижи, поясни ръководителят му доц. д-р Николай Йорданов.
Въпросното лекарство се използва за профилактика при болните от рак на простата или на гърдата. Хората с онкологични заболявания, които приемат медикаменти за удължаване на живота си, бързо губят костната си плътност. Именно за това те ползват Zometa - за да се предпазват от лесното им счупване. Важното лекарство обаче не е било налично в Центъра за период от около 5 месеца. 
През това време пациентите не са били оставени без лечение. За тях не е било голям проблем временната липса, защото според изследвания, направени през годините, не е наложително онкоболните да го приемат ежемесечно и не е фатално ако то бъде пропуснато. Лекарството има и своите аналози, но те трябва да се пият непрекъснато и в същото време се заплащат от пациентите. Zometa пък се предлага безплатно в КОЦ-Враца. 


 
 
19.07.2019, 08:21 часа
1488 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha