Лятото се връща с адски температури

Лятото се връща с адски температури Днес ще е предимно слънчево. Това съобщи Георги Цеков, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 
Около и след обяд, главно над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. 
Вятърът ще е слаб, предимно от изток-югоизток. 
Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 29° и 34°, малко по-ниски - по морския бряг.
Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 28°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Над планините ще е предимно слънчево. След обяд над масивите в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб предимно от североизток. Максимална температура на 1200 метра около 23°, на 2000 метра – около 15°.
Атмосферното налягане ще е около средното за месеца. 
В събота ще преобладава слънчево време. В следобедните часове, главно над планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 29° и 34°. 
В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево, около и след обяд – горещо. Температурите ще се повишат.
19.07.2019, 07:46 часа
1796 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha