"Тролейбусен транспорт" подписа договор за 14 нови автобуса за Враца /снимки/

"Тролейбусен транспорт" подписа договор за 14 нови автобуса за Враца /снимки/ Днес бе подписан договорът между „Тролейбусен транспорт“ - Враца и фирмата „ИСУБУС“ ООД, която до 3 месеца ще достави чисто нови 14 дизелови автобуси с екологичен клас Евро 6. Фирмата е предложила най-ниска цена, в размер на 2 854 474 лв. без ДДС, в обявената обществена поръчка от общинското дружество.
Новият подвижен състав ще покрие нуждите на транспортната схема както в града, така и в населените места на Враца, като по този начин дружеството няма да използва наетите и амортизирани автобуси. Модерните превозни средства ще обхванат 22-те села, кварталите „Бистрец“ и „Кулата“, а в града – „Крайречен булевард“, ж.к. „Сениче“, района на ж.к. „Металург“, както и Индустриалните зони.
Дизеловите автобуси – Исузу – Ситибус са с дължина от близо 10 метра, нископодови, с климатична система, вентилация, обособени места за инвалиди и отговарят на всички европейски регламенти и директиви. В сключения договор е предвидена гаранционна поддръжка от страна на фирмата-изпълнител в рамките на 2 години от датата на доставка.
Това е първата фаза от модернизирането на градския транспорт на Враца, като предстои избор на изпълнител, който да достави 9 чисто нови тролейбуси и чисто нови 13 електробуси. Обявената поръчка за екологичните превозни средства е с прогнозна стойност 21 820 000 лв. без ДДС, като безвъзмездната финансова помощ ще бъде осигурена по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“.
Част от съпътстващите дейности по модернизиране на градския транспорт на Враца включват обновяване на контактната мрежа, закупуване на система за електронно таксуване на пътници, поставяне на електронни табели за следене на трафика по спирките, интегриране на система за видеонаблюдение, сервизен автомобил за обслужване на контактната мрежа и други.
19.07.2019, 11:04 часа
1838 1
Коментари

Безумие

27.08.2019, 17:06 часа
Дори и най-екологичите дизели, не могат да се мерят с електрическите си братя, като тролеи, транвай и други елтро мотриси, в цяла Европа искат да спрът или ограничат колкото е възможно дизела, а ние вместо нови тролеи ще купим дизеле втора ръка.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha