40% от катастрофите в ЕС стават при служебни пътувания

40% от катастрофите в ЕС стават при служебни пътувания

Около 40% от всички катастрофи в ЕС стават при служебни пътувания.
По тази причина Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" настоява институциите да въведат постоянен мониторинг на нарушенията на шофьорите, управляващи служебни автомобили и повишаване на компетенциите им за оказване на първа помощ.
Според агенцията е необходимо да се внедрят системи за управление на безопасността при движение по пътищата, както и да се извършват периодични проверки на служителите, управляващи служебни автомобили.
Те препоръчват и да се организират курсове за повишаване на компетенциите на служителите за безопасно шофиране и за оказване на първа помощ. По този начин при осъществяване на служебните си задължения те ще имат умения да реагират при рискови ситуации и при инцидент на пътя, включително когато са свидетели на пътно-транспортно произшествие, посочва се в становището им.
Сред мерките, за които настояват от държавната агенция, е и преминаване на задължителен инструктаж по безопасност на движението по пътищата за новопостъпилите служители. Препоръката на държавната агенция е, преди един служител да получи автомобил, той да бъде тестван за алкохол в кръвта. Обръща се внимание и на изправността на служебните автомобили.

19.07.2019, 13:00 часа
516 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha