Рибар е заснел как гигантска анаконда преградила цяла река /видео/

Рибар е заснел как гигантска анаконда преградила цяла река /видео/ Анакондите предизвикват страх у хората поради огромния си размер. Те са най-големите змии, като анакондата не е отровна, но зъбите й могат да причинят сериозни наранявания. Змията почти изцяло води воден начин на живот. Районът на разпространението й е широк, заема почти цялата тропическа част на Южна Америка. Храни се основно с бозайници, птици, влечуги или риби. Самата змия рядко се храни с големи животни, но малките често стават жертва на хищници. Цветът на кожата на анакондата е сивозелен, а на гърба има кафяви шахматни петна. Тя се смята за майстор на това да не бъде забелязана. Например, във вода с паднали листа, гигантът е напълно невидим.
Някои от анакондите обичат да живеят в близост до селищата, като ядат домашни любимци. Нападения върху хора от страна на този вид змии не са регистрирани, но без съмнение те вдъхват страх. Ето защо има толкова много различни фантастични истории за тези удивителни създания. Всичко неизвестно и ужасно винаги привлича хората, а анакондата е чудесен пример за това: за нея се снимат филми, редовно се извършват изследвания и много експедиции се отправят към нейното местообитаване. Местните жители от своя страна ги улавят заради вкусното месо. Анакондите обичат да се наслаждават на слънцето, но най-добре се чувстват във водата. Ето защо, най-често може да се види във водната повърхност на реките.
На видеото, заснето от рибар от Бразилия, се забелязва впечатляващият размер на анаконда. Зоолозите са описали анаконди с дължина над 8 метра. Въпреки това, този човек с възхищение заснема змията, която според него се простира на почти 15 метра! Змията просто пресича реката и бавно изчезва в растителността. Като цяло, тези животни не проявяват агресия и дори лошо се защитават, когато са атакувани от врагове. При опасност анакондата се потапя под вода и се намира там дълго време. Силни звуци от анаконда няма да чуете, тя може само да съска. Изумителните кадри са заснети от рибаря в река Сукуриу в югозападната част на Бразилия.  


 
22.07.2019, 16:20 часа
4556 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha