Прецедент! Врачанска фирма успя да осъди ЧЕЗ, дружеството брои близо 50 бона обезщетение

Прецедент! Врачанска фирма успя да осъди ЧЕЗ, дружеството брои близо 50 бона обезщетение Врачанска фирма сътвори прецедент в историята, като осъди ЧЕЗ за пропуснати ползи, научи BulNews.bg. „Бордо 03“ ЕООД успя да защити правата си на последна инстанция и получи тлъсто обезщетение от електроразпределителното дружество. 
Фирмата се занимава с търговия на дребно с хранителни стоки, като за целта стопанисва няколко търговски обекти във Враца. Един от тях е кооперация, намираща се на ул. „Генерал Леонов“ 58 в града. Тя е построена и въведена в експлоатация в далечната 2009 г. и още тогава било предвидено на партера на сградата да има хлебопекарна и кухня. 
По думите на собственика на фирмата Пламен Първанов, за захранването на обекта с електроенергия бил сключен договор с „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, като са внесени и таксите в размер на 9 400 лв. Въпреки това обаче от тогава до ден днешен в сградата няма редовно подаден ток и не са върнати някакви пари на фирмата. Тази несправедливост кара управителят Пламен Първанов да предприеме конкретни действия срещу ЧЕЗ, за да защити бизнеса си.  
От фирмата многократно са подавали жалби в ЧЕЗ, КЕВР и дори в Народното събрание, но от никъде нямало отговор по казуса. Така се стигнало до съд и преди дни делото било спечелено на последна инстанция. Сега чешкото дружество ще трябва да плати на Първанов и фирмата му обезщетение в размер на 46 800 лв., плюс лихвите и да покрие на фирмата всички разноски по процеса. Решението на Върховния касационен съд /ВКС/ е окончателно и не подлежи на обжалване.  
 „Делото беше разглеждано на три инстанции. На 17 юли получихме окончателното решение на магистратите, което бе присъдено в наша полза. Това се случи благодарение на професионализма и добрата работа на адвокатска кантора „Чернев“, които успяха да се преборят с юристите на ЧЕЗ и защитиха интересите на фирмата. Разбира се, до успех се стигна и благодарение на безпристрастната работа на магистратите, които се произнесоха в наша полза“, обясни Първанов. 
Той бе категоричен, че държавата трябва да подходи по-твърдо към подобни монополисти като ЧЕЗ, тъй като те пречат на предприемачите да инвестират и работят в Северозапада, който и без това се слави като най-бедния регион в страната.
23.07.2019, 08:40 часа
5471 1
Коментари

Приятел

23.07.2019, 19:48 часа
Браво, Пачо !Браво ! Бъдете винаги борбени ! Три години работих перфектно с вас - нека правдата е ваша победа !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha