СЕМ одобри новото ръководство на БНР

СЕМ одобри новото ръководство на БНР С четири гласа "за" и един "въздържал се" Съветът за електронни медии (СЕМ) утвърди новия Управителен съвет на Българското национално радио по предложение на новоизбрания генерален директор Светослав Костов, съобщават от БНР.
В новия Управителен съвет влизат юристите Галя Тренчева и Димитър Димитров и журналистите Стефан Ташев и Мария Маркова. В заседанието на Съвета за първи път участва и новоизбраният член на медийния регулатор от парламентарната квота Галина Георгиева.
Преди месец Костов спечели надпреварата за шеф на БНР с 3 на 2 гласа, надделявайки над Митко Димитров. Той получи подкрепата на Бетина Жотева, Розита Еленова и София Владимирова.
Костов има богат опит в БНР, където заема различни позиции повече от 20 години. За последно той бе директор на радио "София". Назначаването му донесе и първите големи рокади – новият шеф на радио "София" е 27-годишната Роселина Петкова, която е социолог и е водила сутрешна рубрика в радиостанцията.
Веднага след назначаването си тя е уволнила главния редактор на радиото - Антония Енева, тъй като присъствала на изслушването в СЕМ на Александър Велев - досегашен генерален директор на БНР и кандидат за нов мандат, според източници на OFFNews.
26.07.2019, 14:16 часа
713 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha