От Бузлуджа Нинова зове за въстание: Народе - изправете се и ГЕРБ ще паднат

От Бузлуджа Нинова зове за въстание: Народе - изправете се и ГЕРБ ще паднат "Народе - изправете се и ГЕРБ ще паднат", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на националния събор на левицата на връх Бузлуджа.
"Скъпи социалисти, симпатизанти, коалиционни партньори, гости, скъпи българи, историческият връх Бузлуджа ни събра отново, събра ни уважението към Димитър Благоев и съратниците му, към нашите предци, които преди 128 години проведоха тук Бузлуджанския конгрес и сложиха начало на борбата за справедливост. Тук сме да се поклоним пред героите на България - Хажди Димитър и неговите четници, които проляха кръвта си на тази промяна за свободата на България. Днес ни събират тези две думи - тези две ценности: справедливост и свобода, защото и днес мнозина не се чувстват свободни българи и за мнозина няма справедливост, но за разлика оттогава днес българи отнеха свободата на други българи и справедливостта за други българи. Днес едноличната, авторитарна власт, пълзящата диктатура управлява чрез страх и апатия. Борисов управлява не защото може и не защото народът го иска, а заради страха, в който държи народа. Заради апатията, която предизвиква с политиката, която води. Държава не може да се управлява със страх, нация не може да се развива с апатия. Държава се управлява с ум, нация се развива с труда и силите на всеки българин и това е задачата пред нас", подчерта Нинова.
Тя посочи, че днес политическият опонент е ГЕРБ.
"Нашият враг е страхът и нашата задача е да отидем до всеки, беден, слаб, онеправдан и унижен, да му подаден ръка, да му дадем вяра, да му кажем, че съдбата ни зависи от всеки от нас. Да му кажем: "Народе, изправете се и те ще паднат", каза Нинова.
27.07.2019, 13:28 часа
2613 1
Коментари

Даниел Савчев

27.07.2019, 18:32 часа
...и сърцето на Бай Ганя падна в гащите.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha