Афера с горива в Разлог! Задържан е търговски директор и цистерна с 30 тона гориво

Афера с горива в Разлог! Задържан е търговски директор и цистерна с 30 тона гориво Гръмна афера с горива в Разлог! Задържани са търговски директор и цистерна с 30 тона гориво, пише struma.com.
Служителите на "Икономическа полиция" в ОД на МВР - Благоевград са задържали грък на име Космас К. от Атина, след като в управляваната от него цистерна са открити 30 тона контрабандно гориво, придружавано от фалшиви документи.
Проверката е направена в петък към края на работния ден. Полицаите щурмували складова база в Разлог и в присъствието на търговския директор Атанас П. е извършена проверка на цистерната. Оказало се, че горивото е без платения дължим акциз, както и са иззети документи, които според проверяващите са фалшиви.
За разпит и със заповед за полицейско задържане за 24 часа в полицията е заведен, освен Космас К., и търговският директор на дружеството.
Не за първи път въпросният склад в Разлог е обект на изненадващи проверки.
Преди година складът в Разлог бе запечатан след проверка на ДАНС, "Митници" и "Икономическа полиция".
Според запознати става въпрос за канал за контрабанда на горива от Атина до България, тук горивото минава през данъчни складове в Благоевград, Разлог, Велинград и се пуска в мрежата. Аферата върви от години и цели източване на ДДС. Работата по случая продължава.
29.07.2019, 12:50 часа
610 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha