Обвиненият в убийството на бай Коста опитал да изгори дрехите му

Обвиненият в убийството на бай Коста опитал да изгори дрехите му

Заловеният в Хърватия Димитър К., обвинен в убийството на 77-годишния поклонник Коста Янков, извършил жестокото престъпление пред очите на възрастната си майка и 10-годишната си дъщеря в село Дрен. Бай Коста участваше в поклонническия поход от Велико Търново до Рилския манастир, но изчезна от групата край  Дрен на 28 юли вечерта. Открит бе на следващия ден пребит и удушен в канавка край селото.
Полицията и прокуратурата бързо стигнаха до извършителя на жестокото престъпление. Оказа се, че това е 46-годишният Димитър К., роден в София, но с постоянен адрес в Казичене.
В нощта на 28-ми бай Коста, който трудно вижда, влязъл по грешка в двора на Димитър в село. Възрастният мъж искал да стигне до черквата, но се объркал. Видял светлина и се насочил натам. По това време се прибрал пиян Димитър, помислил, че бай Коста е крадец и започнал да го бие. Първо го завлякъл в къщата, където го налагал здраво пред очите на маайка си и дъщеря си, които изпаднали в шок. После продължил да го бие и на двора с тояга, докато издъхне. След това Димитър извикал съседа си Н. Т., на 56 г. и натоварил тялото в багажника на колата му. Буквално заставил комшията си да кара към края на селото и там изхвърлил тялото. Съблякъл чисто гол бай Коста и прибрал дрехите. След като се върнал в къщата Димитър направил опит да изгори дрехите и счупил мобилния телефон на жертвата. Опитал да прикрие следи, но в бързината оставил достатъчно улики. На следващия ден отишъл при брат си в Софийско, а няколко дни по-късно отлетял за Италия. Там се сетил, че може да го открият, защото дълги години е работил като тираджия. Затова се качил на автобус от Италия през Словения за Хърватия. На граничния пункт край Вуковар е бил заловен, защото през това време Окръжна прокуратура - Перник пуснала европейска заповед за арест.
Очаква се до дни властите в Хърватия да задвижат процедурата по екстрадирането му у нас, каза говорителят на окръжната прокуратура в Перник Николай Цветков.
Майката и дъщерята на обвинения в убийството са оказали пълно съдействие на разследващите. Те разказали подробно какво се е случило. Съседът също дал пълни обяснения. Казал, че е изпълнявал нарежданията на Димитър и се страхувал, че може и него да убие от бой, защото знаел, че щом употреби алкохол става агресивен. Димитър бил физически силен и здрав, сам съблякъл бай Коста и с една ръка го натоварил в багажника на колата. След това отново сам го изнесъл и захвърлил в канавката.

06.08.2019, 15:59 часа
1163 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha