Намериха епруветки с кръв край АМ "Хемус"

Намериха епруветки с кръв край АМ "Хемус" Десетки епруветки с кръв с неясен произход са намерени захвърлени близо до пътния възел на магистрала „Хемус“ в района на Девня.
Опасният биологичен отпадък се е намирал в посока към Варна. Към момента не е ясен извършителят на деянието, но при първоначалния оглед се е разбрало, че епруветките са били на мястото от много време, тъй като етикетите им не се четат и са унищожени от дъжда. Това каза  д-р Янка Драганова от Регионалната здравна инспекция (РЗИ), информира "Фокус".
Представители на институцията, заедно с колегите им от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) са отишли спешно на място. По разпореждане на кмета на Девня Свилен Шитов край АМ „Хемус“ ще бъде обезопасена тревна площ, в която са намерени медицинските оппадъци. Не е ясно и какъв е произходът на биологичния материал в стъклените съдове, които са били забелязани от бдителен гражданин, докато се облекчава край аутобана. Кръвта може да е човешка и/или животинска, коментира д-р Драганова.
Кметът Свилен Шитов разпореди на отговорните длъжностни лица в общинския отдел „Екология“ незабавно да се свържат с оторизирана фирма, която да извози опасните отпадъци до специализирана инсталация за тяхното обезвреждане.
06.08.2019, 16:51 часа
2062 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha