Продължава работата на учители от СУ „Христо Ботев” по проект „Еразъм+”

Продължава работата на учители от СУ „Христо Ботев”  по проект „Еразъм+” Продължава работата на учители от СУ „Христо Ботев” Враца по проект „Еразъм+”, насочен към създаването на обучителни модули и методи за стимулиране на  идентичността и разнообразието.
Промените в обществото, като например вътрешноевропейската и международна миграция, както и глобализацията, засягат образователните системи и едновременно с това предлагат както нови възможности, така и предизвикателства за училищата и останалите образователни институции. За да може да отговори на тези промени в обществото педагогическият персонал трябва да докаже не само специализирани знания, но и силни социални компетенции, както и да може да разбира различните общности, така че да стимулира многообразието и разбирателството вътре в тях.
Поради това беше създаден европейски екип от експерти, които да разискват темата за обучителните модули и методи. Целта на проекта е разработването на иновативен обучителен пакет на тема "Разнообразие", който да покрие нуждите на европейските преподаватели от антидискриминационни обучителни материали, които да могат да се ползват онлайн и офлайн.
Всички продукти ще се публикуват на многоезична платформа като обучителни ресурси за свободно ползване. Те ще могат да се прилагат както от педагози и преподаватели, така и от студенти и обучителни институции. 
Проектът се разработва от представители на 8 държави, като обучителните материали ще бъдат публикувани онлайн на 7 европейски езици /немски, словенски, български, полски, румънски, литовски и гръцки/.
 
07.08.2019, 16:47 часа
819 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha