Осъдиха двама шофьори, спипани да карат пияни в Монтана

Осъдиха двама шофьори, спипани да карат пияни в Монтана Двама мъже от Монтана, заловени от полицията да шофират след употреба на алкохол, се признаха за виновни и сключиха споразумения с прокуратурата за условно лишаване от свобода и отнемане на документите им за право на управление на автомобили, съобщиха от Апелативна прокуратура.
Единият от подсъдимите – М.Ц., управлявал лек автомобил „Пежо“ в Монтана на 22 юли тази година. Към 8 часа сутринта водачът бил спрян за проверка от катаджии, дрегерът засякъл, че е пил, а изследванията по-късно установили 1,23 промила алкохол в кръвта му.
Подсъдимият Ц. се е признал за виновен и се е споразумял с Районна прокуратура – Монтана, да бъде наказан с три месеца „лишаване от свобода“ условно и дванадесет месеца лишаване от право да управлява МПС.
Същото наказание – три месеца „затвор“ условно и една година без книжка, е наложено и на Н. Н. за шофиране в нетрезво състояние. През нощта на 19 юли 2019 г. след солиден запой той подкарал „Фолксваген“ по централния булевард „Трети март“ в Монтана. Химическа експертиза установила 1,64 промила алкохол в кръвта му. Определенията на съдилищата са окончателни и имат последиците на влязла в сила присъда, заявиха от прокуратурата.
09.08.2019, 13:38 часа
752 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha